Anasayfa > Öne Çıkan Haberler, Spor > Erzurum’a olimpik yüzme havuzu
15.09.2012 Cts, 10:20
Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar, “Türkiye Yüzme Federasyonu’nun katkılarıyla Türk Telekom Atlama Kuleleri’nin yanına uluslararası olimpik yüzme havuzu yapılacak” dedi.
Çintimar, Kiremitlik tepe üzerinde bulunan Türk Telekom Atlama Kuleleri’nde yaptığı açıklamada, yapılacak havuzun özellikleri bakımından bölgede tek olacağını söyledi. Uluslararası olimpik yüzme havuzunun projesinin tamamlandığını belirten Çintimar, şöyle devam etti:
Sporcu kamp merkezi olma yolunda çalışmaların yapıldığı Erzurum’a, olimpik yüzme havuz sayesinde yüzme alanında da sporcuların gelmesinin mümkün olacağını ifade eden Çintimar, şunları kaydetti:
“Erzurum, yüzme havuzlarının sayısının artırılmasıyla yüzmede sporcuların kamp yapabileceği bir şehir haline gelecek. Olimpik havuz tamamlandığında uluslararası takımların burada kamp yapması mümkün olacak. Atatürk Üniversitesi de şehrimize önemli bir yatırım kazandırdı. Yaptırdığı yüzme havuzu şehrimizin sporcu kamp merkezi olmasında büyük bir katkı sağlayacak. Şehrimizin genel anlamda sporcu kamp merkezi olmasında Gençlik ve Spor Bakanımız Suat Kılıç’ın etkisi büyük.”
Çintimar, daha sonra olimpik yüzme havuzun yapılacağı alanı basın mensuplarına gezdirerek, bölgede yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.